Yoga en Ayurveda in Caromb

 

Voor de yoga en massage vakantie in het Franse dorpje Caromb, gelegen in de Provence aan de voet van de Mont Ventoux, is geen voorkennis van yoga ayurveda, of massage vereist.

Naargelang het weer en de stand van de zon worden de yoga lessen gegeven op het terras van het huis of op het terras aan het zwembad, in de sprookjesachtige tuin of in de smaakvolle woning. De plaats waar we ons bevinden is het afgelegen landgoed Cambo.

Het voormalige klooster in Provençaalse stijl werd in de jaren 80 volledig gerenoveerd, met veel respect voor de omgeving en voor de oorspronkelijke materialen. De tuin, gelegen op verschillende terrassen, biedt heel veel rust en unieke plekjes om je in terug te trekken, te lezen, te schilderen of te mediteren.

Er zijn veel manieren om Caromb te bereiken. Vanuit Antwerpen is het 990 km wat zo’n 10 uur rijden is. Per trein kan er gereisd worden naar Avignon, en als je precies 3 maanden voor vertrek en terugkeer datum je ticket reserveert dan zijn er nog tickets aan ‘n goede prijs beschikbaar.

Met o.a Ryan Air kan er gevlogen worden naar Nimes. Mocht u een auto ter beschikking hebben, maar niet graag alleen rijden, kan er samen gereden worden.

Indien u niet in een tent wil slapen zijn er 5 bedden beschikbaar in het huis voor 10 euro per nacht. Gelieve zelf beddengoed mee te nemen. Vanwege de opzet van het huis zullen kamers gedeeld moeten worden.

Er bestaat ook de mogelijkheid om een chambre d’ haute te reserveren in Caromb of in één van de dorpjes in de omgeving. En mocht je met de caravan willen komen dan is er ‘n camping op 15 minuten van Cambo. Contacteer ons gerust als u vragen hebt over de Yoga retraite in Caromb.