Hormoon yoga

 

De Hormoonyoga van Dinah Rodrigues verzacht de verschijnselen van de menopauze maar is al geschikt voor vrouwen vanaf 35 jaar.

Dit is ongeveer de leeftijd dat er een verandering plaats gaat vinden in de aanmaak van de hoeveelheid vrouwelijke hormonen.

Met dynamische Yoga houdingen, ademhaling en aandacht worden hormoon producerende klieren gestimuleerd en de aanmaak van het vrouwelijke hormoon, oestrogeen verhoogt.

Terwijl met ontspannings-houdingen stress gereduceerd wordt. Hormoonyoga heeft een maximaal effect als het dagelijks 30 minuten wordt uitgevoerd, al merken sommige cursisten al een verschil bij een wekelijkse beoefening.

Deze vorm van Yoga is jammer genoeg niet geschikt voor vrouwen met endometriose of hormoon gevoelige borstkanker.

 

Midlife Yoga

De  Midlife Yoga van Mieke de Bock geeft inzicht in wat er nu precies gebeurt in het veranderde lichaam en het denken van de vrouw.

Deze zachte en helende vorm van Yoga kijkt naar de menopauze als een vruchtbaar transformatie proces.

De oefeningen die gedaan worden werken op de instabiliteit van de hormoonklieren die verbonden zijn met ‘t filosofisch concept van de chakra’s. Je hoeft geen yoga ervaring te hebben om Midlife Yoga te volgen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het verschil tussen Hormoon Yoga en Midlife yoga.

 

Bij Hormoonyoga wordt er naar gestreefd de oestrogeen productie te verhogen waardoor overgangsklachten afnemen.

Bij Midlife Yoga ligt het accent op een goede samenwerking van de hormoonklieren wat de algehele gezondheid ten goede komt.

Van belang is het luisteren naar je naar je lichaam, naar je innerlijke stem, aanvaarding van het proces van ouder worden en de spirituele ontwikkeling die dit kan geven.

Tijdens de yogalessen volgen we meer de filosofische benadering van Midlife yoga, werken vanuit zachtheid naar ruimte in het bekken, de rust in het denken, het aanvaarden van wat er is.