Hatha Yoga

Er zijn verschillende redenen om een yogales te volgen en elke reden is 'n goede reden.

Yoga wordt in het Oosten al duizenden jaren beoefend maar krijgt de laatste decennia een sterke impuls vanuit het Westen. Er worden nu ook meer yogalessen gegeven in de VS en Europa dan in India. In de 60er jaren spraken the Beatles over hun ervaringen in India en dat inspireerde een groot gedeelte van de hippie beweging om op hun hoofd te gaan staan. Terwijl Power Yoga en Bikram’s Hot Yoga in de 90er jaren weer heel wat mensen naar de yogamat bracht.

Men komt naar een yogales om spanning los te laten, zich van stress te ontdoen en flexibeler te worden. Dit alles op een zachte manier. Tijdens de les word het lichaam in verschillende posities gebracht die je in het dagelijkse leven niet snel zult uitvoeren. Gewrichten worden hierin optimaal gebruikt en versoepelen. Spieren verlengen door het langer aanhouden van houdingen. Het evenwicht en de concentratie verbetert en kracht neemt toe.

Men voelt zich vaak langer na een yogales. Als Yoga je bevalt en je beoefend het regelmatig, dan gaan de houdingen dieper inwerken op het lichaam en op het denken. Je zult merken dat stress afneemt, lichamelijke klachten verminderen en dat de geest tot rust komt.

Door Yoga ontstaat er ‘n lichamelijk en geestelijk bewustzijn. Men observeert een verlenging in de wervelkolom, de lengte van een ademhaling en pauzes tussen het wisselen van de gedachtegang.

Yoga verenigt, het lichaam, het denken en de ziel, of de essentie, komen samen. Voor de stad Antwerpen worden op verschillende plaatsen Hatha Yogalessen in 2 reeksen aangeboden. Van januari tot half mei en van half september tot half december.

maandagavond 18.30 - 20.00 uur ontmoetingscentrum “Nova”, Schijfstraat 105, Antwerpen.

dinsdagochtend van 9.00 tot 10.30 uur Yoga in de Dojo. Anselmostraat 68, 2018 Antwerpen.

donderdagochtend 10.00 - 11.30 uur “ het Stadsmagazijn”, Keistraat 5-7, 2000, Antwerpen.

Inschrijven: www.antwerpen.be/sport